Vardagsrum

Vi har länge funderat på vad och hur vi ska göra med dom "fantstiska" sjögrästapeterna.. Ska vi gipsa? Ska vi riva ner dom? Ska vi måla dom? Har googlat och frågat i olika forum utan att bli igentligen riktigt klok på hur vi ska göra. 

Förra veckan blev jag så less att jag först provmålade en vägg vit, och visst gick det bra! Hallelujah! Resten av vårat gigantiska vardagsrum målades därför vitt och en grå fondvägg bakom tvn. Alltså WOW vilken skillnad, jag älskar det! Den vita förgen är ifrån rusta och den grå från en färgaffär. TIPS: Sjägrästapet som man kanske kan tänka också suger åt sig sjukt mcyket färg och man får räkna med hög färgåtgång!

 
 



Corona!

Det en sjuk hysteri över det härjande Coronaviruset, en ny slags inflyensa, med snabb spridning. Förstår dock inte hysterin över att bunkra och vara livrädd över att någon nyser. I vanlig influensa i sverige dör ca 300 personer. Hittills är det 3st svenskar som dörr i sviterna av Corona, alla över 80år och grunsjuka. Men den valiga uinfluensan skrivs det inte om och och media blåser upp Corona som att det vore päst. Vi ska vara lyckiga att det "bara" är en influensa och inte tex ebola. Människor ser det som något helt främmande och konstigt att stanna hemma vid feber eller förkylning! Självklart är det iom denna snabba spridning och ökande antal drabbade viktigt att skydda riskgrupperna. 

Annars då? Katterna börjar växa till sig ordentligt! De små första tänderna har börjat kika fram och balansen blir bättre och bättre. Dom busar med varandra och har börjat tvätta sig. Nu under veckan ska de få flytta ut i vardagsrummet när katthagen kommer och en liten kattlåda ska ordnas!
 

Frans och Rufus

Nu är kattungarna 10 dagar gamla. De båda har tappat sina navelsträngar och nu börjat öppna sina ögon! Frans som är nästan helt orange och en stor lillebror och Rufus som är mer vit och är en liten storebror vägde in på 290g respektive 230g!
                    
 
 
 

Huset

Sedan vi flyttade in i huset har vi gjort en del lättare renoveringar. Mestadels handlar det om ommålning av rum och kök! Och vilken skillnad bara lite färg kan göra för ett rum!

Köket var ett av rummen vi målade om ganska så snabbt efter inflytt. Det var innan träfärgade luckor från när huset byggdes -69 och sedan en röd vägg?! Så. JÄVLA. Fult. Över "köksön" satt det när vi flyttade in också hängande överskåp som gjorde att köket kändes väldigt litet och instängt. Dessa togs dock ner samma vecka som vi flyttade in och därför finns ingen förebild på det. Den röda färgen målades om till vit och luckorna blev en ljus grå färg från Alcro i färgen November! Handtagen byttes ut mot knoppar. Detta är endast en tillfällig lösning då vi i framtiden vill göra om köket, men tills vidare duger detta fint.