Kattungar

Äntligen! Under veckan så kom äntligen Majsans kattungar. Efter en lång och tröttsam förlossning.
Jag har för att vara så förberedd som möljligt, googlat och youtubat på hur en kattförlossning normalt går till. Tycker dock att det har varit svårt ändå, det är ju individuellt för alla hur en förlossning går, såklart!
Jag tyckte redan under dagen på Måndagen att Maja var annorlunda, såg några sammandragningar så tänkte att det skulle snart kunna vara dax! Dagen gick och kvällen och natten kom!
 
Vi hade gjort i ordning ett antal olika kartonger som hon skulle kunna boa i tidigare, men som hon inte gjor än.

Majsan som alltid sover på mig gjorde det även denna kväll, dock började jag känna kraftigare sammandragningar som kom då och då. Detta ska vara normalt och kan under första kullen pågå under ett antal timmar. La då ner henne i en bolåda bredvid sängen då hon ville vara nära! Har först lite anteckningar under kvällen för att hålla koll!
 
00.50 -Majsan börjar få kraftigare sammandragningar, oregelbundna.
01.02 -Maja får lägga sig i bolådan bredvid sängen.
01.22 - Ligger i lådan, vill att man ska klappa henne. Slickar sig i rumpan. Forfarande oregelbundna sammandragningar.
01.43 - Rör sig mycket i lådan, ser lite klar vätska från slidan.
02.11 - Fortfarande klar vätska, tvättar sig ofta.
02.25 - Ingenting nytt.

Jag går och lägger mig mellan 03-04. När jag vaknar ligger maja i en bolåda nere i källaren. 

04.26 - Man ser en fosterhinna! Från den stunden ska det enl vad jag läst ta ca 15min tills kattungen är helt ute. Tillsammans med denna hinna kom endel forstervatten.
05.30 - Försvinner forterhinnan in.
06.00 - Kontaktar vetrinär för råd.
06.30 -Vi åker in till vetrinären för en koll.
07-tiden är vi framme, vi får komma in på ett rum och sedan röntgas Maja för att kolla hur fostren ligger. Det är 2st och dom ligger som dom ska men dom är väldigt stora. Väntar en stund på läkaren som ska kolla på bilderna, då börjar Maja trycka på ordentligt igen och en liten fosterblåsa syns nu igen. Blodprover tas och maja trycker på. Även ett ultraljud tas, kattungarna mår bra men är lite stressade. Maja får trycka en ganska lång stund innan vi bestämmer att ett snitt nog ändå blir bäst. 
En vetrinär ska kolla vaginalt hur kattungen ligger men har svårt att känna och fostersäcken stricker. Han säger att "nu måste vi skynda oss"! Jag känner att jag får lite panik!! Maja fortsätter trycka och trycka och trycka.

Maja är fösökrad men vi får endå ett prisförslag och papper att skriv apå inför snittet som i runda slängar skulle kosta 43k. Helt orimligt! Tack för söksäkring!

I alla fall så måste vi vänta på snittet, nu är kl ca 09.10, ca 40min efter att vi bestämt oss för snitt. Maja har haft kraftiga värkar ca 2h, men nu börjar ett litet ansikte synas. En djurskötare hämtar då en vetrinär som kollar och han tror att med lite hjälp kan vi få ut kissen. Efter kanske 15min av försökande så kommer den första lilla kissen ut 09.30, välmående! Så skönt! Maja äter direkt moderkakan och tar hand om den lilla kissen som snabbt lägger sig och diar. Vid 10.30 kommer nummer 2 ut, utan större besvär! Maja är trött och stolt och vi får åka hem vid 11-tiden.