Fredag

Idag händer det. Idag ska jag gör min muntliga examination. Om en kvart avgörs det om jag kommer att få godkänt i kursen eller inte. Jag är skitnervös och vet inte alls hur det kommer gå, jag är sämst på kemi vilket är  en ganska stol del av det hela.. Önskar mig lycka till!
 
 

Orange is the new black

Köpte mig ett par nya skor på Skopunkten igår, så snygga!
Självklart är skorna mer oranga i verkligheten än på bilden.
 

Armband

Idag har jag inte gjort allt för mycket. Jag har pysslat på med armbanden och insåg att jag nästan hade slut på bokstaven C. Så jag har beställt fler då jag fått in mer beställningar än jag trodde. Funderar på att ta mer betalt och kanske skänka hälfter till cancerfonden eftersom det trots allt ät Fuck Cacer armband!
Jag har även köpt 4stycken supersnygga brylee skålar på dollar $tore 10:- styck.
 
 

äppelblom

Äntligen har vårat äppelträd börja blomma "påriktigt", fortfarande mycket knoppar men nu är det bara en bara någon dag tills alla slår ut!
 
 
 

Fuck Cancer

Fuck cancer armband som jag har gjort och som även finns att köpa om man vill. 30:-/st.
 
 

Middag ute

Hela veckan har det varit underbart väder och jag har såklart bränt mig. Mormor och morfar har även varit här och vi har grillat och ätit middag ute på altanen, supermysigt.
 

Distans

När jag tog studenten i sommras pratade jag med våran syv på västermalm om att läsa vidare till bla sjuksköterska som jag nu sökt. Jag ville gå ett fjärde år men hon tyckte det var bättre att läsa på komvux och det skulle gå snabbare mm. Jag lydde hennes råd och valde att läsa på komvus och distans i 5 veckor. Med start i februari och slut i mitten av mars.

Vad jag inte visste var att dessa 5 veckor inte skulle bli som jag tänkt.

Det började först hos CDON där jag skulle beställa boken ifrån. Skickade efter den(alldeles för sent, bara ett par dagar innan kursen skulle börja) men fick den aldrig. Jag väntade ca 5 dagar och sedan mejlade jag dom och frågade vart min bok var. Då fick jag ett svar att den var slut och även leverantören hade slut så han visste inte när den skulle kunna komma. Detta kan jag tycka är j*vligt dåligt att dom inte kan ha ett tex automatiskt utskick om grejerna inte finns, så man inte bara går och väntar och väntar. Pga detta var jag tvungen att ringa en syv på komvux pausa min kurs och sedan starta om den.

När jag äntligen fick min bok som jag istället köpte från adlibris startade jag upp kursen i mitten på mars tror jag det var.

När man läser på distans på komvux läser man via en webbplats som heter hermods. Innan hade jag bara hört dåliga saker om hemsidan som konstigt kontakt mellan lärare och elev mm.

Jag gick in med inställningen att jag inte skulle döma ut någonting innan jag sett det.

I början tyckte jag att det verkade vara en vettig sida och förstod inte riktigt vad som var fel på den som många tyckt... Men efter en tids användning blev det bara sämre och sämre.

Jag en fråga om tex en labbrapport där jag inte förstod vad det var jag ska göra, utförande mm det fanns ingenting som bemärkte sig vara en laboration. Det svaret jag fick var något i stil med "det står i kursbiblioteket vad du ska göra". Jag läste igenom vad som stog säkert hundra gånger även min mamma, syster och min kille fick läsa det som stod och det var underfär såhär:

Laborationsdags
Tidsåtgång ca 2 dagar.
Sedan stod det väldigt flummigt om vad en ester är och om man blandar ättiksyra, etanol och vatten så bildar det en ester.

Jag trodde alltså att detta var själva laborationen, så jag gjorde den och skickade in den.

Sedan vart det mer strul, när jag bifogat filen var den i fel format och var tvungen att skicka om den. Jag gjorde nästkommande prov och inga problem förutom att jag vart tvungen att förlänga kursen för att hinna göra det sista provet.

Jag ringde och förlängde kursen ca vecka och näst sista dagen skulle jag göra provet. Loggar in och har förberett mig och då är kursen avbruten?! Dom har alltså avbruten min kurs utan anledning. Nu är vi inne i april.
Ringde till komvux ytterligare en gång och förlängde kursen ett par dagar och förklarade min situation och enligt dom kunde kursen ibland bli avbruten om man inte varit aktiv på hemsidan, och det hade jag inte, så kan förså att den blev avdruten pga det.

För att vara säker på att kursen inte skulle bli avbruten ytterligare en gång loggade jag in direkt, och de nästkommande dagarna innan jag gjorde provet. Men när jag sätter mig ner och ska göra provet igen då har de avbrutit kursen ännu en gång!

Jag blir så förbannad och måste ringa komvux för typ 5e gånge och förlänga kursen. Nu äntligen kunde jag göra provet och får även svar på att min labbrapport jag skickat är fel det saknas en del som han bifogar. Det är ett uppdrag med 6-7 olika försök med bla kopparsulfat, kausiksoda, potatis mm.

Nu är det mitten av maj ocj jag ska även boka en muntlig examination. Jag får en mejladress till en jag kan prata med. Skickar ett mejl måndag den 19 och får ett svart tillbaka "jag jobbar deltid återkommer i em".

Jag skickar inget till mejl på eftermiddagen utan väntar eftersom han borde väl se mejlet när han väl kommer till jobbet.

Nu är det den 23 maj och jag har fortfanade inte fått svar och har mejlat igen. Min muntliga examination måste äga rum innan den 30 maj för att kunna skicka in betygen i tid till högskolan, och ett betyg har redan satts.

Jag blir helt galen!

Hade jag vetat att det skulle bli sånthär stul och skit eftersom man inte får tag på någon hade jag ALDRIG valt att läsa på komvux och hermods! Då hade ett fjärde år med en lektion eller två i veckan varit tusen gånger bättre.

Självklart ligger inte bara felet hos dom, utan hos mig också. Saken är bara den att allt blivit så mycket krångligare än vad det hade kunnat vara.

Jag hoppas självklart få en lösning på detta och ska ringa och mejla på måndag för att kunna få tag på en tid för muntlig examination!

Jag var bara tvungen att avreagera mig lite för jag blir så frustredad över vad som hänt och oron att behöva vänta och kanske behöva göra om kursen för att kunna söka in på det jag vill! :)
Utställning

Just nu mellafrån den 20-30 Maj harvi som går basåret på Sundsvalls konstskola utställning på ungamagazinet! 
Jag själv har 3 stycken bilder med och här är dessa!
 

Sommarfint!

Passade även på att göra det lite mer sommarfint här på bloggen men nya bilder och ljusare bakgrund!

Om 17 dagar åker vi  till turkiet, jag kan nästan känna värmen och så jag längtar!
Bild lånad från google

Prishöjning

Igår ändrades priserna på min porträttmålningar. Varför?
 
Det är så att ett porträtt på ett A4 tar ca 12 timmar att göra och ett A3 tar nästan det dubbla och ett promarker porträtt på A4 om än inte längra än 12 timmar.
Räknar man ut timlönen ligger den på ca 30:- / timmen nu efter höjningen.
Innan låg det på ca 20:- / timmen.

Därav prishöjningen! 
 

Beställ Porträtt

Blyerts
Storlekarna som finns är :
A4 - 350:-
A3 - 500:-
 
Promarkers
Storlekarna som finns är:
A4 - 400:-
 
 
Med ram ingår (om man vill, svart eller vit) och mottagaren betalar porto på ca 30:- om bilden måste skickas.
 
Vill du lägga en beställning: maila mig på hilda_fromm@hotmail.com med den bild du vill ha avritad, tänk på att den ska vara i bra kvalite.
Jag skickar ingenting innan jag sett betalningen på mitt konto! 
 

Red Lips

 

Linda Blom

 

Klockarberget

Nu är det klart, alla papper är påskrivna och jag har nu bytt Innebandyförening till Klockarbergets BK. Det känns väldigt bra och det ska bli supersännande att få spela med dem denna säsong!
 
 

Finger painting

 

Alnö strandpromenad

4 Maj och det är min kära pappas födelsedag, Grattis! ♥ Han är just nu i Turkiet i två veckor och om ca en månad åker även jag! Äntligen!

Jag har jobbat mina första pass på jobbet och det har väl gått ganska bra, inte så bra som jag velat men bra ändå! Skolan är snart slut och jag ska börja plugga körkortsteori, så jag kan ta körkort någon gång.
 
Här om dagen var jag ute och fotade lägs strandpromenaden och här är två av bilderna jag tog!